Blog Door Blauwe Ogen

In een spagaat tussen twee culturen leven, of juist het beste uit twee werelden kunnen halen; heeft dit met Indisch-zijn te maken? En wat is nog meer Indisch naast (praten over) eten, pasar malams en luisteren naar Indo-rock? En wat betreft de migratie naar Nederland, heb jij weleens aan jouw ouders gevraagd hoe deze is verlopen en waarom de Indischen eigenlijk naar Nederland moesten afreizen?

Lees hier verhalen over Indisch-zijn, de Indische cultuur en de gemengde afkomst. Indische geschiedenis, feiten, gevoelens en hersenspinsels van de auteurs die zij delen met jou. Orchidee copyright S. de Rozario In het boek Door Blauwe Ogen (2005) staan de Indische jongeren van de derde generatie in Nederland centraal. In de loop der jaren is er bij de auteur behoefte ontstaan om grenzen te verleggen, om alle Indische generaties te onderzoeken en ook buiten Nederland te kijken. In navolging van het boek volgt daarom dit online platform.

Geluiden uit de Indische gemeenschap, maken duidelijk dat er nog geen einde is gekomen aan het Indische tijdperk. Ook fysiek leeft het Indische voort met de jongste, inmiddels vierde, generatie. Er is behoefte om te praten, lezen, discussieren, ervaren en door te geven aan de volgende generatie over de Indische cultuur. Met twee blogs, een Facebookpagina, een Twitteraccount en een Instagramaccount informeert Door Blauwe Ogen alle generaties over de Indische cultuur. Van lange zware stukken tot korte luchtige Tweets, die voorzien in een behoefte om de Indische cultuur levendig te houden.

doorblauweogen@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s