Tussen twee generaties

Gesprekken over Indië tussen kinderen en ouders kunnen soms stroef gaan. Toch is het aan de ouders om te vertellen over ‘hun’ Indië, het zijn de herinneringen uit eerste hand die van grote waarde zijn voor het nageslacht. Het doet mensen begrijpen hoe de Indo was en wat er van hen is geworden.

Tussen twee generaties volgt de emails tussen Evert, 2e generatie Indo, en Sabina, 3e generatie Indo. Zij bespreken Indië, Indisch-zijn en de Indische cultuur om te zien hoe de ander hierover denkt.

Een aantal openhartige verhalen die in eerste instantie niet waren bedoeld om te publiceren. Wat hen heeft doen besluiten om toch de verhalen te delen op het platform? ,,Overdracht is de reden, we wilden de verhalen delen met de generatiegenoten en kijken wat mensen herkennen”, verklaart Evert.

Tussen twee generaties is een eenvoudig gekozen naam, omdat het een dialoog tussen twee generaties is. In realiteit is het met de dialoog tussen de tweede en derde generatie niet altijd goed gesteld. De derde generatie heeft vragen, heel veel vragen, en wil daarop direct antwoorden ontvangen. De tweede generatie is terughoudender met vertellen over het Indisch-zijn, de cultuur en de ervaringen die zij in Indië hebben opgedaan.

Met de verhalen proberen zij het gesprek tussen de generaties open te breken, mocht dat nog niet zijn gebeurd.

(Mei, 2014)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s